Hvorfor vælge ApS som iværksætter?

Det kan være lidt svært at vide hvad der vil være bedst at vælge af virksomhedstype, når man skal springe ud som iværksætter. Der er fordele og ulemper ved det hele og det er meget individuelt hvad man selv finder som den bedste løsning.

Startkapital på 40.000kr

For mange ender man ud med at beslutte sig for, at det er et anpartsselskab der passer bedst på én. Den største ulempe for en iværksætter kan her være at det kræver 40.000 kroner i oprettelse plus gebyrer, og det kan for de fleste nyopstartede være mange penge.

Oprettelse af anpartsselskab kan gøres meget simpelt både med hjælp fra en revisor eller advokat men du kan faktisk også let selv klare den del. Hvis du vil være helt sikker på at det hele forløber sig som det skal, så er det selvfølgelig en klar fordel for dig at gøre brug af en fagperson, der før har siddet med oprettelse af anpartsselskaber.

Apportindskud kan være løsningen

Når du stifter et ApS, vil du som sagt skulle råde over 40.000 kroner i startkapital for at komme ud på den anden side af oprettelsen med et selskab. Det behøver dog ikke at være i rede penge. Du kan nemlig sidde inde med en masse udstyr der alligevel skal bruges i virksomhedssammenhæng, og det kan bruges som et apportindskud i virksomheden.

Når du skal lave et apportindskud, er det nødvendigt at du får lavet en reel prisvurdering fra en autoriseret revisor eller anden godkendt fagperson. Dette kan koste lidt i honorar, men kan sagtens være det sidste prik over i’et der gør det muligt for dig at få oprettet dit ApS.

Husk at når hvis du indsætter 40.000 kroner i rede penge i startkapital, så er de ikke bare væk derefter. Når registreringen af ApS er gået igennem, flyttes pengene fra advokatens mellemkonto over på din erhvervskonto.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *