Hvad er immaterielle rettigheder?

Måske har du hørt om immaterielle rettigheder før, måske er begrebet helt nyt og fremmed for dig. De immaterielle rettigheder kunne let blive en del af din virkelighed, da det handler om at beskyttelse af dine intellektuelle produktioner. Læs med her, hvis du har brug for at forstå, hvad de immaterielle rettigheder dækker over og hvordan de fungerer.

Immaterielle rettigheder

De immaterielle rettigheder betegner retten over en idé eller en konstruktion. Det kan forstås som en retsbeskyttelse af intellektuelle produkter. Det kan for eksempel være litteratur, opfindelser, et varemærke, et kunstværk, et design eller et forretningsmæssigt kendetegn.

Hvis man har sikret sig immateriel rettighed over sin idé, betyder det, at man har eneret til konstruktionen og benyttelsen af idéen. Det kan være rigtig vigtigt at sikre sig rettighederne over et design, da det nemt kan kopieres eller plagieres.

Sådan sikrer du dine immaterielle rettigheder

Det er ikke nødvendigvis vanskeligt at sikre sig rettighederne og intellektuel ejendom. Med

NEMRETTIGHED tilbydes en digitaliseret proces, hvor registreringen af immaterielle rettigheder kan gøres billigere. Der er desuden mulighed for rådgivning i forbindelse med en registrering. Man kan derfor trygt lægge sin ansøgning fra sig og give den videre til kompetente advokater. Du kan til gengæld hele tiden følge processen. Du har mulighed for at holde øje fra sidelinjen, da det hele foregår online. Du er altså ikke helt ekskluderet fra processen, selvom du har sat andre på opgaven.

Beskyt dit eget design

Mønsterbeskyttelse er et gammelt udtryk, som i dag indbefatter beskyttelse af design. Mønsterbeskyttelse er et udtryk for den måde, hvorpå du kan beskytte et mønster, for eksempel et design eller et logo, fra at blive plagieret. Designet kan tage form som emballage eller stofmønstre. Når du har sikret dig mønsterbeskyttelse af dit design, vil der være konsekvenser, hvis nogen lader sig inspirere eller decideret kopierer dit design.

Man skal være opmærksom på, at man skal sikre sig mønsterbeskyttelse indenfor et år fra designet er blevet lavet.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *